خانه هوشمند به سبک آلفا!

۳۴۲۳۲ـ۰۱۳

با ما تماس بگیرید

خانه هوشمند به سبک آلفا!

با ما تماس بگیرید
کارت آر اف آی دی

کارت RFID چیست و در خانه هوشمند چه کاربردهایی دارد؟

محبوبیت هوشمندسازی ساختمان‌ ها روز به روز در حال افزایش است و فناوری شناسایی امواج رادیویی (Radio Frequency Identification)، نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند. این فناوری، یکی نو آورانه‌ ترین سامانه‌ های شناسایی است که می‌تواند در محیط‌ های اداری، تجاری یا مسکونی، مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه این مطلب، توضیح می‌دهیم که کارت RFID چیست و استفاده از آن در خانه‌ های هوشمند، چه مزایایی دارد.

فهرست مطالب

آشنایی با فناوری RFID

به طور کلی، به هر سیستمی که قادر به پردازش و تشخیص اطلاعات اشخاص یا کالاهای مختلف باشد، سیستم شناسایی (Identification System) گفته می‌شود. سامانه شناسایی فرکانس رادیویی یا RFID، یک سیستم بی‌ سیم بوده و از دو جزء اصلی تشکیل شده است: تگ‌ یا شناسه‌ ها (Tags) و تگ‌خوان‌ها (Readers).

کارت و تگ RFID

تگ‌ خوان‌، دستگاهی هست که با برخورداری از آنتن‌ های ساطع‌ کننده امواج رادیویی، سیگنال‌ ها را از تگ‌ های RFID دریافت می‌کند. تگ‌ها نیز به یک کالا، کارت یا مواردی از این قبیل متصل شده و برای انتقال داده‌ ها و سایر اطلاعات خود به تگ‌ خوان‌ های نزدیک، از امواج رادیویی استفاده می‌کنند.

یک تگ RFID، می‌تواند طیف وسیعی از اطلاعاتی همچون شماره سریال یا صفحات داده را در خود ذحیره کند. پردازش داده‌ ها در سامانه‌ های شناسایی RFID، توسط سیگنال‌ های الکترونیکی و الکترومغناطیسی صورت می‌گیرد.

انواع کارت RFID

انواع کارت آر اف آی دی، ابزارهایی هستند که جهت شناسایی اشیاء و کالاها مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور کلی، کارت‌ های RFID به دسته‌ های زیر تقسیم می‌‌شوند:

تگ‌‌ های غیر فعال (Passive RFID):

از آنجا که این Tagها منبع تغذیه درونی ندارند، انرژی خود را از طریق سیگنال‌ های RF تامین می‌کنند. این سیگنال‌ ها از دستگاه تگ‌ خوان ارسال و توسط آنتن‌ های موجود در تگ، دریافت می‌شوند.

تگ‌ های نیمه‌فعال (Semi-Passive RFID):

عملکرد کلی تگ‌ های نیمه‌ فعال، با تگ‌ های فعال مشابهت دارد. تفاوت آن‌ها در این است که تگ‌‌ های نیمه‌ فعال، باتری کوچکی دارند که انرژی لازم برای فعال شدن مدار داخلی آن‌ها را فراهم می‌کند.

بررسی اجزای خانه هوشمند و سیستم هایی که در یک خانه هوشمند بکار می‌رود*

تگ‌ های فعال (Active RFID):

تگ‌ های فعال RFID، یک منبع تغذیه داخلی دارند. این منبع، توانایی آن‌ها را برای انتقال دیتاها در فواصل بیشتر، فراهم می‌کند. به طور معمول، از این تگ‌ها برای ردیابی در لحظه اجسام با سرعت زیاد استفاده می‌شود.

کارت آر اف آی دی

کاربردهای RFID در خانه هوشمند

هوشمند سازی ساختمان‌ ها به گونه‌ ای انجام می‌شود که بتوانید تردد ساکنان را به راحتی و بدون نیاز به استفاده از قفل و کلیدهای مکانیکی انجام دهید. یکی از مهم‌ترین کاربردهای کارت RFID در خانه هوشمند، مدیریت و کنترل ورود و خروج اهالی ساختمان است.

شما می‌توانید با نصب انواع کارتخوان‌ های آلفا در منزل یا محل کار خود، به جز اثر انگشت یا سنسورهای تصویری، از تگ یا کارت‌ های RFID  برای ورود و خروج استفاده کنید. از طرفی، استفاده از این کارت‌ های هوشمند، به شما اجازه می‌دهد تا نظارت بهتری بر محیط داشته و امنیت ساختمان خود را نیز به میزان قابل توجهی افزایش دهید.

مزایای استفاده از کارت‌ های RFID

اغلب دستگاه‌ های خواننده بارکدها تنها در صورتی عمل می‌کنند که آن را در فاصله‌ ای مناسب و در مسیر مستقیم دید آن‌ها قرار داده باشید؛ با این حال، یکی از مزایای کارت و تگ‌ های RFID این است که برای خوانده شدن و پردازش داده‌ ها، نیازی به تماس با تگ‌ خوان نداشته و عملکرد بهینه خود را در فواصلی نسبتاً دورتر نیز حفظ خواهد کرد.

استفاده از این کارت‌ های هوشمند، مزایایی همچون امنیت بیشتر و یکپارچگی را برای شما به دنبال خواهد داشت. آن‌ها همچنین داده‌های مختلف را با سرعت بیشتری انتقال می‌دهند. در آخر، ناگفته نماند که تعداد بایت‌ های موجود برای ذخیره‌ سازی اطلاعات در کارت‌ های RFID، بیشتر از مواردی همچون بارکد است.

سخن آخر

شما می‌توانید با استفاده از انواع کارت، تگ و کارتخوان‌ های RFID، سهولت دسترسی و امنیت ساختمان هوشمند خود را فراهم کنید. جالب است بدانید که این محصول در بسیاری از سناریوها همچون خروج از واحد، اعلام سرقت و مواردی از این قبیل نیز نقش مهمی دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه، می‌توانید با متخصصان ما در خانه هوشمند آلفا تماس بگیرید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *