خانه هوشمند به سبک آلفا!

۳۴۲۳۲ـ۰۱۳

با ما تماس بگیرید

خانه هوشمند به سبک آلفا!

با ما تماس بگیرید
گلخانه هوشمند

گلخانه هوشمند چگونه آینده کشاورزی را متحول می کند؟

افزایش جمعیت جهان از یک سو و کاهش منابع و به خطر افتادن امنیت غذایی، باعث شده است کارشناسان این حوزه به دنبال استفاده از شیوه های نوین کشاورزی باشند تا از هدر رفت منابع جلوگیری کنند. گلخانه هوشمند یکی از این فناوری های ­‌‌نوپا است که علاوه بر صرفه جویی و استفاده بهینه از منابع، مزیت اقتصادی زیادی نیز به همراه دارد. اگر می خواهید بدانید گلخانه هوشمند چه فرقی با گلخانه های معمولی دارد و چطور آینده کشاورزی را متحول می کند، تا پایان با ما باشید.

فهرست مطالب

گلخانه هوشمند چیست و چه تفاوتی با گلخانه معمولی دارد؟

گلخانه یک فضای سرپوشیده است که گیاهان را از سرما و گرما محفوظ نگه می دارد و باعث می شود انواع گیاهان و میوه ها در تمام سال در دسترس باشند. گلخانه باید در یک مکان آفتاب گیر ساخته شود و تهویه مناسبی هم داشته باشد. اما داستان گلخانه هوشمند چیست؟

گلخانه های هوشمند مجهز به فناوری های مدرن سنسور و ارتباطات هستند که به صورت خودکار اطلاعات را از محیط اطراف و محصولات دریافت و پردازش می کنند. به کمک این فناوری شما می توانید نور، رطوبت، دما و تهویه را از راه دور و به کمک گوشی یا تبلت خود کنترل و تنظیم کنید. این قابلیت علاوه بر اینکه شما را از حضور فیزیکی بی نیاز می کند، باعث می شود تا بهترین شرایط برای رشد گیاه را فراهم کنید.

مهمترین ویژگی گلخانههای هوشمند چیست؟

جهت مشاوره رایگان با کارشناسان آلفا تماس بگیرید >>>>>> 34232 – 013 

امکانات گلخانه هوشمند

  1. تنظیم دما

می دانید که دما در طول شبانه روز نوسان دارد و ثابت نیست. این تغییرات دمایی تاثیر مستقیمی روی کیفیت گیاهان گلخانه دارد. به همین دلیل وجود سیستمی که دمای محیط را کنترل و سیستم های سرمایش و گرمایش را تنظیم کند، ضروری به نظر می رسد.

سیستم کنترل هوشمند دمای گلخانه قادر است دمای هر نقطه از گلخانه را به صورت جداگانه اندازه گیری و کنترل کند و در مواقع لزوم برای خاموش کردن هیترها و فن ها اقدام نماید. کافی است یک ترموستات هوشمند در گلخانه نصب کرده و دمای مجاز را هم مشخص کنید تا در صورت خارج شدن دما از حالت عادی، ترموستات به صورت خودکار دما را به شرایط نرمال برگرداند.

  1. کنترل رطوبت

یکی دیگر از قابلیت های گلخانه هوشمند، امکان کنترل رطوبت محیط است. سنسور رطوبت قادر است میزان رطوبت موجود در هوا را از طریق گوشی موبایل در اختیار شما قرار دهد و به این ترتیب از خسارت به گیاهان جلوگیری کند.

  1. کنترل میزان تابش نور خورشید

از آنجایی که گلخانه یک محیط بسته و سرپوشیده است، تابش نور خورشید در روزهای داغ تابستان می تواند دردسر ساز شده و همه زحمات باغدار را هدر بدهد. اما تکنولوژی در این مورد هم به کمک می آید و به راحتی از خسارت به گلخانه جلوگیری می کند. چرا که به کمک سیستم سایه هوشمند می توان میزان تابش خورشید را کاهش داد و شرایط ایده آل و مناسبی برای گیاهان ایجاد کرد.

  1. سیستم آبیاری هوشمند

سیستم آبیاری هوشمند میزان آب مورد نیاز زمین در بازه های زمانی مختلف را می سنجد و با توجه به وضعیت جوی، نوع خاک، رطوبت خاک، سرعت باد و میزان بارندگی منطقه به صورت خودکار اقدام به آبیاری گلخانه می کند.

همه چیز درباره مفهوم سناریوهای خانه هوشمند + 9 ایده

برای مثال اگر منطقه مورد نظر دچار خشکسالی شده و مدت زیادی باران نباریده باشد، این سیستم به صورت خودکار آبیاری را افزایش می دهد و برعکس. مزیت دیگر این سیستم این است که امکان سنجش میزان شوری خاک و کوددهی اتوماتیک هم دارد. با این حساب خیال شما از بابت آبیاری و کوددهی گیاهان راحت خواهد بود و به راحتی می توانید در روزهای بارانی فقط با گوشی خود میزان آبیاری را کنترل کنید.

  1. اندازه گیری غلظت گاز CO2

به کمک سیستم آشکار ساز گاز می توان میزان غلظت گازهای مختلف مثل CO2 را اندازه گیری کرد و در صورتی که از حد مجاز فراتر برود، از طریق گوشی موبایل از آن آگاه شد.

چرا باید گلخانه ها را هوشمند کنیم؟

مزایای گلخانه هوشمند چسیت؟

  • امکان کنترل از راه دور
  • پایش و بررسی مداوم داده ها و ارزیابی بیماری و عفونت های گیاهان
  • به حداقل رساندن کار و کاهش نیاز به نیروی انسانی
  • صرفه جویی در مصرف آب
  • افزایش برداشت محصول
  • بهینه سازی عملکرد و کارایی منابع
  • ایجاد بینش درست درباره خصوصیات خاک و آگاهی از خطرات آفات و قارچ ها
  • افزایش امنیت و جلوگیری از سرقت گیاهان گلخانه با حسگرهای اینترنت اشیا
  • امکان برنامه ریزی و زمان بندی تجهیزات گلخانه هوشمند
  • امکان انتخاب سناریوهای متفاوت بر اساس شرایط
  • پرورش گیاهان چهار فصل
  • کنترل رشد گیاهان
  • تامین نور مناسب گیاهان در تمام فصول سال
  • امکان کاشت همزمان چند نوع محصول

انواع هوشمند سازی گلخانه

کنترل دستی

در کنترل دستی یک نفر باید در گلخانه حضور داشته باشد تا تجهیزات را روشن و خاموش کند. البته انتخاب این روش به شما بستگی دارد که تا چه حد به خودکار بودن کارها تمایل دارید. اگر صاحب یک گلخانه بزرگ هستید، شاید این روش چندان مطلوب نباشد.

تجهیزات نیمه خودکار

در این حالت بخش زیادی از کار به صورت اتوماتیک و از راه دور انجام می شود، اما همچنان نیاز به حضوز فیزیکی افراد وجود دارد تا عملکرد تجهیزات هوشمند بررسی شود.

تجهیزات تمام خودکار

در روش تمام خودکار شما می توانید از دورترین نقاط گلخانه هوشمند خود را تحت نظر بگیرید و از حضور در محل بی نیاز باشید. فقط لازم است تجهیزات هوشمند را به موبایل و تبلت خود وصل کنید و بقیه کار را به آن ها بسپارید!

جهت مشاوره رایگان با کارشناسان آلفا تماس بگیرید >>>>>> 34232 – 013 

قیمت سیستم گلخانه هوشمند

هزینه سیستم گلخانه هوشمند به امکانات و تجهیزات مورد نیاز شما بستگی دارد. به طور کلی می توان گفت قیمت هوشمندسازی گلخانه با توجه به ابعاد و متراژ آن، تعداد سنسورهای هوشمند (سنسور دما، رطوبت، سرعت باد و…) سخت افزارها، تابلو، برد اتوماسیون و رله ها تعیین می شود.

همه آنچه درباره فرش هوشمند باید بدانید + تعاریف، چگونگی کارکرد و کاربردها

ضمنا باید بدانید که هوشمندسازی گلخانه هیدروپونیک تفاوت چندانی با گلخانه معمولی ندارد، مگر اینکه قصد داشته باشید عناصر و ترکیبات شیمیایی آب بستر گیاهان  را اندازه گیری  و کنترل کنید که در این صورت ممکن است هزینه ها بیشتر شود.

 

اجزای گلخانه هوشمند

  • انواع سنسورها برای دریافت اطلاعات از محیط
  • پنل کنترلر مرکزی
  • انواع بردهای الکترونیک مثل انواع PLS
  • انواع رله ها برای انتقال دستور از برد به دستگاه های دیگر
  • نمایشگرهای LED برای نشان دادن آمار و اطلاعات به کاربر

 

گلخانه هوشمند در ایران

با توجه به شرایط آب و هوایی و خشکسالی گسترده در ایران، به جرئت می توان گفت هوشمند سازی گلخانه ها دیگر نه فقط یک مزیت بلکه یک ضرورت انکار ناپذیر است. شاید شنیده باشید که جنگ های آینده جنگ بر سر آب خواهد بود و کشور ما بدلیل بافت خشک و بیابانی، بیش از هر کشوری در معرض خطر قرار دارد.

کشاورزی هوشمند یکی از اقداماتی است که می تواند در کاهش مصرف آب و سایر انرژی های تجدید ناپذیر موثر باشد. خوشبختانه در سال های اخیر استقبال از این شیوه های نوین بیشتر از قبل شده و تعدادی از باغداران به اتوماسیون و هوشمندسازی گلخانه خود روی آورده اند، اما هنوز راه درازی در پیش است!

کشاورزی هوشمند با استفاده از سیستم هوشمند

همانطور که قبلا هم به این موضوع پرداختیم، با افزایش جمعیت کره ی زمین، پیشرفت کشاورزی در جهان نیز رشد صعودی داشته است. جمعیت کره ی زمین بر اساس آخرین گزارش ارگان غذا و کشاورزی سازمان ملل تا سال 2050 به ده میلیارد نفر خواهد رسید . که این امر موجب افزایش 50 درصدی تقاضا برای محصولات کشاورزی می شود. در راستای رسیدن به این سطح از نرخ رشد با مشکلاتی نظیر تامین آب مصرفی، زمین قابل کشت، افزایش هزینه ها و تغییرات آب و هوایی روبرو هستیم.

اما نوآوری‌های اخیر در حوزه اینترنت اشیا روزنه‌های امیدی را برای پاسخگویی به این مشکلات ایجاد نموده و باعث افزایش کیفیت و حجم محصولات، و همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌ها شده است.

امروزه بسیاری از مزرعه های بزرگ و محلی در جهان مجهز به سنسورهای متعددی جهت مانیتورینگ میزان آب مصرفی و فراهم آوردن شرایط مناسب برای رشد هر چه بیشتر گیاهان هستند.

خانه هوشمند برای کودکان چه امکاناتی ارائه می‌دهد؟

با توجه به اقلیم خشک و کم آب ایران اولین عامل مهم در کشاورزی کنترل شده ، کنترل آب می باشد. هرساله به دلیل کم آبی یا آبیاری زیاد که هر دو ناشی از غفلت کشاورزان و ناآگاهی آنها  ازمیزان رطوبت مورد نیاز برای رشد گیاه است بسیاری از محصولات از بین می روند و منابع آبی و انسانی زیادی به هدر می رود، دلیل عمده این مشکل کاهش رطوبت خاک و نرسیدن آب به موقع به محصول است.

از این رو نقش سیستم هوشمند BMS در ارائه ی طرحی مبتنی بر آبیاری اتوماتیک می تواند بسیار گسترده تر باشد و تنها به کنترل فضای سبز توسط خانه هوشمند محدود نمی شود.

مدیریت همزمان و امکان استفاده از ترکیب چند نوع آبیاری بر حسب نیاز پوشش گیاهی، یکی از نکات مهمی است که شاید بدون یک سیستم هوشمند سخت ومحال به نظر برسد.

سیستم هوشمند با بهره گیری از روش های نوین آبیاری مانند:1-آبیاری سطحی   2-آبیاری تحت فشار (آبیاری قطره ای، آبیاری بارانی)  3- آبیاری زمینی که بوسیله ی سنسورهایی که درون خاک موجود است ارزیابی دقیقی از سطح رطوبت ریشه درون خاک به  عمل می آورد.

به این شکل هوشمند سازی در کشاورزی موجب صرفه جویی در مصرف آب،برق ،انرژی نیروی انسانی و زمان می شود. بعلاوه می توان در مکان های متفاوت،مانند باغچه و حیاط و یا در محیط داخل آپارتمان، به صورت منظم و به طور اتوماتیک، در ساعات خاصی از شبانه روز، طبق سناریوی از پیش تعیین شده  عملیات آبیاری صورت گیرد.

همچنین می توان با تعریف دوره ی تناوبی خاص برای مثال(هر سه روز یکبار) و یا با ایجاد فاکتورهایی مانند عدم آبیاری در هنگام ظهر که به علت پیک تاب خورشید موجب صدمه به گیاهان می شود، آبیاری گیاهان را انجام داد.تمام این اقدامات باستفاده از مانیتور لمسی هوشمند، قابل تنظیم بوده و یا بوسیله ی ریموت کنترل مرکزی خانه هوشمنداز راه دور، قابل کنترل می باشند.

 

حرف پایانی

شاید یکی از موانع اصلی در راه گسترش استفاده از گلخانه هوشمند، هزینه راه اندزی آن باشد. اما با یک بررسی کلی می توان فهیمد که این هزینه ها در برابر مزایا و امکانات بیشمار آن و البته شرایط اقلیمی ایران، ناچیز است. چرا که هر چه امروز در گلخانه هوشمند بکارید، فردا چندین برابر درو خواهید کرد!

 

 

ما اینجاییم تا شما رو با جدیدترین و پرکاربر ترین تکنولوژی های روز دنیا  آشنا کنیم.

نظرات شما میتونه به ما کمک کنه تو این زمینه موفق تر عمل کنیم.

اگر در مورد گلخانه های هوشمند اطلاعات بیشتری دارید ،  تو قسمت “دیدگاه” همین صفحه، با ما به اشتراک بگذارید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *