خانه هوشمند به سبک آلفا!

۳۴۲۳۲ـ۰۱۳

با ما تماس بگیرید

خانه هوشمند به سبک آلفا!

با ما تماس بگیرید
شیشه هوشمند

شیشه هوشمند و تحلیل کاربردهای آن درخانه هوشمند

لطفا برای چند لحظه خودتان را وسط یک روز داغ تابستانی در منزل یا محل کار تصور کنید. نور خورشید با تمام شدت از پنجره وارد اتاق می شود و شما را کلافه می کند! احتمالا تنها راه حل این است که بلند شوید و پرده ها را بکشید. با این کار شاید بتوانید تا حدی جلوی نور را بگیرید، اما با گرمای بیش از حد چه می کنید؟!

درست همین جا است که تکنولوژی به کمک می آید و یک راه حل عالی ارائه می دهد. شیشه هوشمند در قامت عینک آفتابی وارد می شود و به شما این امکان را می دهد تا تنها با لمس یک دکمه، رنگ شیشه را تیره و مات کرده و به طور همزمان از ورود نور و انرژی گرمایی خورشید جلوگیری کنید.

البته شیشه های هوشمند کاربردهای دیگری هم دارند که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد؛ پس تا پایان با ما باشید.

فهرست مطالب

برای دریافت مشاوره رایگان درباره سیستم BMS با ما تماس بگیرید. ما در آلفا آماده دریافت نظرات و پیشنهادات شما هستیم. 34232(013)

شیشه هوشمند چیست؟

شیشه هوشمند یا اسمارت گلس smart glass یکی از جدیدترین تکنولوژی های هوشمندسازی در دنیا محسوب می شود که از پلاستیک ساخته شده و با جریان الکتریکی کار می کند.

این شیشه ها در حالی که دید واضح از فضای بیرون را حفظ می کنند، نور و امواج مضر خورشید را مسدود کرده و مانع ورود آن به محیط داخلی می شوند.

همچنین شما می توانید بسته به سلیقه و شرایط جوی و محیطی، میزان نور و گرمایی که از شیشه عبور می کند را به صورت دستی یا خودکار کنترل کنید.

به طور کلی شیشه های هوشمند به دو دسته فعال و منفعل تقسیم می شوند. عملکرد شیشه هوشمند منفعل تحت تاثیر عوامل محیطی مانند گرما و اشعه ماورابنفش قرار دارد، در حالی که شیشه هوشمند فعال بر اساس جریان الکتریکی که توسط کاربر هدایت می شود، عمل می کند. 4 عنصر شیشه، ریموت کنترل، اینورتر برق و میکروفیلم هوشمند اجزای شیشه های هوشمند را تشکیل می دهند.

طراحی روشنایی و نورپردازی درخانه هوشمند

انواع شیشه هوشمند

  1. شیشه هوشمند الکتروکرومیک
  2. شیشه هوشمند LC
  3. شیشه هوشمند SPD
  4. شیشه ترموکرومیک
  5. شیشه فتوکرومیک
  6. شیشه هوشمند مات شونده
  7. شیشه هوشمند خود تمیز شونده

 

شیشه هوشمند الکتروکرومیک

این شیشه هوشمند در دسته شیشه های فعال قرار می گیرد، زیرا با برق کار می کند و برای تغییر وضعیت به یک محرک الکتریکی نیاز دارد. هر فردی داخل ساختمان می تواند به راحتی شیشه الکتروکرومیک را کنترل کرده و میزان نور عبوری را تنظیم نماید.

در واقع می توان با تغییر ولتاژ میزان نور و شفافیت شیشه را تغییر داده و در صورت نیاز آن را به حالت عادی برگرداند.

این شیشه ها از 5 لایه بسیار نازک تشکیل شده اند که شامل دو لایه شفاف در کنار الکترودها، دو الکترود برای عبور جریان الکتریکی و یک جداکننده در وسط لایه ها است.

روش کار به این صورت است که ابتدا با اعمال ولتاژ یک جریان الکتریکی به وجود می آید و سپس یون های لیتیوم که در کنار الکترودها قرار دارند، در یک طرف لایه های شفاف جمع شده و رنگ شیشه ها را تغییر می دهند. به این ترتیب شیشه مانع عبور نور و حرارت خواهد شد.

 

شیشه هوشمند LC

شیشه هوشمند LC به دلیل خاصیت مات شوندگی معمولا در ساختمان های اداری و تجاری استفاده می شود.

نکته تمایز شیشه  LCو PDLC با سایر فناوری ها، سرعت تغییر حالت آن ها از رنگ مات به شفاف و برعکس است، به طوری که در عرض چد ثانیه این تغییر رنگ و حالت انجام می شود. این شیشه از طریق فشردن لایه نازکی از کریستال های مایع بین دو هادی الکتریکی شفاف ساخته می شود.

 

شیشه هوشمند SPD

این شیشه ها هم مثل شیشه LC در حالت عادی شفاف هستند و برای مات ماندن نیاز به جریان الکتریکی دائمی دارند. یعنی در صورت قطع جریان الکتریکی به حالت شفاف اولیه بر می گردند. ضمنا شیشه های SPD از نوع فعال هستند و کاربر می تواند میزان نور و حرارت عبوری را کنترل می کند.

ارتباط آردوئینو و کلید لمسی، با پروتکل مدباس

 

شیشه ترموکرومیک

این شیشه ها به دلیل هزینه پایین تر و نصب آسان، نسبت به سایر شیشه های هوشمند کاربرد بیشتری دارند. شیشه ترموکرومیک مانند شیشه های الکتروکرومیک از لایه ای مخصوص بین دو لایه شیشه تشکیل شده است و در این لایه رنگ دانه هایی وجود دارد که با تغییر درجه حرارت، تغییر رنگ می دهند.

در صورتی که دما از میزان تعیین شده فراتر برود، رنگ شیشه کدر شده و اگر دما پایین تر باشد، رنگ شیشه شفاف باقی می ماند. توجه کنید که این تغییر حالت به صورت اتوماتیک انجام می شود و کاربر نمی تواند به صورت دستی آن را تنظیم کند؛ به همین دلیل در دسته شیشه های منفعل قرار می گیرند.

 

شیشه فتوکرومیک

شیشه فتوکرومیک یکی دیگر از انواع شیشه های منفعل است و عموما در نمای شیشه ای ساختمان های تجاری به کار می رود. شیشه فتوکرومیک در صورتی که در برابر تابش اشعه فرابنفش و امواج الکترومغناطیس قرار بگیرد، به صورت خودکار عبور نور را کاهش داده و بعد از قطع تابش اشعه، دوباره به حالت عادی باز می گردد.

از این شیشه ها در ساخت عینک طبی هم استفاده می شود و به این ترتیب یک عینک می تواند نقش عینک آفتابی و طبی  را به صورت همزمان بازی کرده و شما را از خرید دو عینک جداگانه بی نیاز کند.

جالب است بدانید شیشه فتوکرومیک می تواند تا 85 درصد از نور عبوری را مسدود نماید و برای کسانی که به نور حساس هستند، گزینه مناسبی به شمار می رود.

 

شیشه هوشمند مات شونده

این شیشه ها به راحتی و با استفاده از جریان برق و با فشردن یک دکمه از حالت شفاف به کدر و برعکس تغییر حالت می دهند. شیشه های الکتروکروماتیک و PDLC از نوع شیشه های مات شونده هستند. از این شیشه معمولا در اتاق های کنفرانس، پارتیشن های اداری، هتل ها، استخر، سونا و…. استفاده می شود.

معرفی کامل زیرساخت های خانه هوشمند

شیشه هوشمند خود تمیز شونده

پاک کردن شیشه ها به خصوص در آپارتمان ها و برج ها، قطعا یکی از سخت ترین کارهای دنیاست! اما خبر خوب این است که شیشه های خود تمیز شونده به بازار عرضه شده اند و شما را از تمیزکاری های خطرناک بی نیاز می کنند!

در ساخت این شیشه ها از یک پوشش بیرونی بسیار نازک از دی اکسید تیتانیوم استفاده شده است. وقتی که این پوشش در معرض تابش نور خورشید قرار می گیرد، آلودگی هایی مثل گرد و غبار و ذرات باران را تجزیه کرده و شیشه را تمیز نگه می دارد.

برای دریافت مشاوره رایگان درباره سیستم BMS با ما تماس بگیرید. ما در آلفا آماده دریافت نظرات و پیشنهادات شما هستیم. 34232(013)

کاربرد شیشه هوشمند

  • استفاده در فضاهای اداری و بیمارستانی
  • پروژه های تبلیغات محیطی
  • استفاده در بانک، اتاق مدیریت، مکان های ورزشی، استخر، سرویس بهداشتی و حمام هتل ها
  • شیشه هوشمند با قابلیت پخش تصاویر
  • استفاده در اتاق عمل و بخش مراقبت های ویژه
  • استفاده در آیینه عقب خودرو
  • صنایع هواپیمایی و کابین خلبان

 

    مزایای شیشه های هوشمند

  • عدم نیاز به هزینه نگهداری
  • شیک و زیبا بودن
  • بهینه سازی فضای داخلی
  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • عایق حرارت و صدا
  • حفظ حریم خصوصی
  • استفاده آسان
  • افزایش مقاومت شیشه در برابر سایش و خراش
  • عمر و دوام بیشتر

سخن پایانی

در این مطلب تلاش کردیم مشخصات شیشه هوشمند و انواع آن را بررسی کنیم و یک تحلیل کلی ارئه دهیم. محققان بر این باورند که اگر قیمت شیشه هوشمند کاهش یابد و با هزینه کم به بازار عرضه شود، می‌توان از آن به صورت فراگیر در حوزه‌های مختلف صنعت، از خودروسازی تا ساختمان هوشمند بهره گرفت.

 

5 در مورد “شیشه هوشمند و تحلیل کاربردهای آن درخانه هوشمند”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *