خانه هوشمند به سبک آلفا!

۳۴۲۳۲ـ۰۱۳

با ما تماس بگیرید

خانه هوشمند به سبک آلفا!

با ما تماس بگیرید
کاربرد هوش مصنوعی در تکنولوژی خانه هوشمند

خانه هوشمند-کاربرد هوش مصنوعی

هوش مصنوعی شاید در ابتدای امر موضوعی علمی تخیلی به نظر بیاید، اما حتما بسیار تعجب خواهید کرد اگر که بدانید هم اکنون در حال استفاده از آن هستید. از بدو مطرح شدن هوش مصنوعی به عنوان یک الگو واره در علوم رایانه، دوشیوه ی متفاوت تفکر در زمینه ی سیستم های هوشمند عنوان شده است، که شاید بتوان آن دو را در پردازش نمادین و پردازش عددی سیستم خانه هوشمند تعریف نمود. برای درک پردازش نمادین می توانیم به این مثال اشاره داشته باشیم .فرض کنید از یک نوازنده پیانو سوال نماییم که شیوه ی نواختن پیانو به چه صورت است؟! این نوازنده با استفاده از یک سری بیانات و شاید حرکات، روش کار خود را به ما نشان می دهد و به احتمال زیاد شیوه عمل او را هم درک می کنیم . حال تصورکنید، می خواهیم این رفتار را با استفاده از یک فرمول ریاضی( پردازش عددی) مدل کرده و مثلا با استفاده از یک ربات تکرار کنیم.

فهرست مطالب

سوال این خواهد بود که آیا مدل ریاضی که منحصر به روابط بین یک سری کیفیتهای رقمی است، قادر به انجام این عمل خواهد بود؟ فکر می کنم جواب شما منفی باشد. در ادامه به یک وضعیت دیگر اشاره می کنم.

فرض کنید می خواهید از یک خیابان که ماشین ها درآن با سرعت عبور می کنند، بگذرید. آیا روش تصمیم گیری شما در رابطه با عبور کردن بر مبنای پردازش یک سری اندازه گیری انجام شده است؟

برای مثال آیا سرعت ماشین را تخمین زده و با در نظر گرفتن عرض خیابان، سرعت خود را محاسبه می کنید؟ به احتمال زیاد در این صورت مطمئناً شانس رسیدن شما به آن طرف خیابان بسیار پایین می باشد و یا زمان بسیار زیادی طول خواهد کشید که تصمیم به عبور از خیابان را به مرحله اجرا در آورید.

در این گونه شرایط ، روش برخورد ما به این صورت خواهد بود که: ” به نظر می رسد ماشین آهسته حرکت می کند؛ به آن طرف خیابان خواهم رسید” در این نوع پردازش انسان مواجه با تعداد زیادی نماد symbols می باشد و با استفاده از این نمادها برای تصمیم گیری اقدام می کند.

با سیستم سرمایش و گرمایش خانه هوشمند آلفا، مراقب حال و هوای خانه باشید!

این نوع تصمیم گیریها به طور واضح در رفتار آدمی مشاهده می شود و طبیعی است که پردازش نمادین از جایگاهی ویژه در علم هوش مصنوعی برخوردار است.

کاربردهای هوش مصنوعی در خانه هوشمند

در کنار پردازش نمادین در انسان می دانیم که مغز انسان از یک مجموع منسجم سلول های عصبی تشکیل شده است و مدل های ارائه شده برای این سیستم عصبی بر مبنای پردازش عددی عمل می کند.

چگونگی عمل سیستم طبیعی عصبی به وضوح برای انسان مشخص نشده است و از آنجایی که در  مدل های ارائه شده، قابلیتهای بسیار بالایی وجود دارند، سیستم های هوشمند کاربردهای زیادی دارند، که به نظر می رسد در خانه هوشمند کاربرد داشته باشند.

با استفاده از این نتایج، شاید بتوان گفت، انسان به طور کلی در سطح بالای تصمیم گیری از پردازش نمادین استفاده می کند. اما در سطوح حسی و در واکنشهای عصبی خود یک نوع پردازش عددی را به کار می گیرد. بنابراین، رفتار هوشمندانه آدمی ناشی از یک روش نمادین تفکر در کنار محاسبات عصبی مغز می باشد.

نقش هوش مصنوعی در ساختمان هوشمند، ایجاد راحتی است که این امر دقیقا همان چیزی است که مردم را به سمت یک فناوری جذب می‌کند در حالی که امنیت موجود در این روش‌ها، واقعا یک مزیت تلقی می‌شود.

هوش مصنوعی و خانه هوشمند

با 3 روش ترکیب تکنیک های هوش مصنوعی در خانه هوشمند آشنا شوید!

در یک دیدگاه کلی سه روش ترکیب تکنیکهای هوش مصنوعی در جهت ساخت یک سیستم هوشمند ارائه شده است که در ذیل به اختصار به آنها می پردازیم.

  • روش اول

در روش اول از یک تکنیک خاص جهت اجرای یک function و در یک تکنیک دیگر از هوش مصنوعی استفاده می نماییم. برای مثال هنگام طراحی یک سیستم کنترلی فازی چندین بلوک وجود دارد که هر کدام وظیفه ی انجام کار مشخصی را بر عهده دارند. یکی از این بلوکها جهت انجام Fuzzification طراحی می شود.

بررسی انواع خانه هوشمند به زبان ساده و 8 مزیت آن

در یک سیستم ترکیبی می توان از شبکه های عصبی در انجام این کار استفاده نمود. البته در اینجا در مورد مزایا یا معایب این ترکیب صحبتی نخواهد شد. در یک مثال دیگر می توان به کاربرد روشهای ژنتیکی در امر یادگیری شبکه های عصبی اشاره کرد.

  • روش دوم

در روش دوم جهت ساخت یک سیستم پیچیده، درابتدا آن سیستم را به زیر سیستم های کوچکتر تجزیه نموده و بعد از آن هر زیر سیستم را با یک روش مناسب هوشمند پیاده سازی می نماییم.

بعنوان مثال جهت کنترل یک فرآیند پیچیده صنعتی از شبکه های عصبی جهت پیشگویی و مدل سازی یک سری از پارامترهای کلیدی استفاده خواهیم نمود و نتایج به دست آمده جهت تصمیم گیریهای کلی به یک سیستم خبره انتقال داده می شود.

سیستم خبره در اصل حکم یک مدیر پروسه متخصص را داراست که با استفاده از پارامترهای تولید شده در سطح پایین تر تصمیم گیری می نماید.

بسیاری از مسائل پیچیده از این طبیعت برخوردار هستند و شکستن آن به مسائل کوچکتر و به کارگیری روش مناسب برای حل هر کدام از مسائل به صورت مجزا و در نهایت ادغام کردن نتایج به دست آمده، به حل درست مساله اصلی کمک می نماید.

  • روش سوم

روش سوم استفاده از یک روش هوشمند در پیاده سازی یک روش دیگر می باشد. برای مثال می توان به پیاده سازی یک سیستم خبره با استفاده از شبکه های عصبی اشاره نمود.

در اینجا هر نرون در شبکه عصبی یک قانون در پایگاه دانش است و با استفاده از محاسبات عصبی،روش استنتاج را پیاده می کنیم. مثال دیگر به کارگیری گرامرها در تحلیل و نمایش دانش آموخته شده در شبکه های عصبی می باشد.
البته توجه به این نکته لازم می باشد که یک سیستم ترکیبی هوشمند نباید الزاما از روشهای هوشمند در پیاده سازی استفاده کند. در پیاده سازی یک سیستم شاید نیاز به بکارگیری روشهای آماری، ریاضی و تحلیلی… نیز وجود داشته باشد.

معرفی تجهیزات خانه هوشمند

یکی از روش‌هایی که می‌تواند خانه هوشمند را به جایی ایمن‌ تبدیل نماید،بهره گیری از دوربین‌های هوشمند است. این دوربین‌ها، دسترسی به منزل را آسان‌تر نموده و یکی از مفیدترین دستگاه‌هایی هستند که از هوش مصنوعی در آنها استفاده شده است. این دستگاه‌ها از دیدگاه امنیتی نیز بسیار مفید و موثر می باشند و می‌توانند به عنوان یک بازدارنده عمل کرده و شما را از همه چیز مطلع نمایند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *